Facebook anonimno logiranje

Otkada je Facebook omogućio da putem ove društvene mreže pristupate raznim ostalim aplikacijama i servisima sve vaše informacije o interesima, dobi, spolu, prijateljima, kontaktima, rođendanima su bile dostupne kreatorima ovih aplikacija.

Npr. ako ste odigrali kakvu igru na Facebooku, programeri su od vas tražili dopuštenje da dopustite da ta igra pristupi vašim podacima. Iz ove društvene mreže su još prošle godine objasnili kako rade na novom API-ju koji će omogućiti korisnicima Facebooka da odaberu što žele dijeliti s drugim aplikacijama.

Uskoro kada budete koristili opciju „Log In Using Facebook“ biti ćete preusmjereni na stranicu na kojoj ćete moći točno odabrati koje osobne podatke želite podijeliti s tim servisom ili aplikacijom. Dakle, ako budete pojedinoj aplikaciji željeli npr. ukinuti pristup svojoj listi prijatelja, to ćete moći i napraviti ili ćete moći zabraniti pristup vašoj lokaciji. Za one koji žele moći će i  anonimno se prijaviti putem Faceboka i naknadno podesiti pristup osobnim podacima.

Facebook anonimno logiranje

No postoji jedan problem jer sve aplikacije koje ste do sada koristili sve vaše podatke imaju negdje spremljene. Pa čak ako ste toj aplikaciji i opozvali pristup, programeri te aplikacije imaju podatke o svim informacijama o vama koje su se nalazile na Facebooku u trenutku kada je aplikacija imala taj pristup.

Jedino rješenje ovog problema je da kontaktirate osobno programere servisa i aplikacija koje ste koristili kako bi izbrisali te podatke, no oni mogu ali i ne moraju to napraviti.

Više informacija o novom načinu pristupanja možete pročitati u službenoj objavi na Faceu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here