Nokia X2 Official

Microsoft je danas predstavio novu prinovu u Nokia X obitelji – Nokiu X2, a radi se o nasljedniku prve  Nokije s Android operativnim sustavom. X2 ima nešto bolje specifikacije od prethodnika, no i istu, posebnu, verziju Androida.

Prema navodima iz Microsofta Nokia X2 će se prodavati po iznimno povoljnoj cijeni od 99 €, a početak prodaje kreće početkom idućeg mjeseca i to isključivo kao dual-sim model. Da li će u prodaju doći i single-sim model trenutno nije poznato.

 Nokia X2 specifikacije

Glavna značajka nove generacije Nokia X modela je nešto poboljšani procesor – dvojezgreni 1.2 Ghz Qualcomm Snapdragon 200. I radna memorija je proširena s 512 MB, koliko je imao prethodni model, na 1 GB.

I sam zaslon je poboljšan, pa Nokia X2 ima  4.3“ ClearBlack zaslon rezolucije solidnih 800 x 480 px. S stražnje strane nalazi se 5 MP kamera s auto fokusom i LED flash osvjetljenjem, dok s prednje strane, nažalost, nema kamere.

Software

Što se tiče softwarea, on je isti kao i kod prvog X modela. Dakle, iako se radi o operativnom sustavu baziranom na Androidu, vlasnici neće imati sve blagodati koje imaju korisnici originalnih Android uređaja poput pristupa na Google play trgovinu ili bilo kojih drugih Googleovih usluga, jer je njih Microsoft zamijenio s vlastitim uslugama i trgovinom aplikacija napravljenom za ovu vrstu Nokia.

Ipak Nokia X2 dolazi s novijom verzijom ovog sustava, koji omogućava korisnicima da odaberu između 3 vrste početnih zaslona, novim home izbornikom i novom trakom obavijesti, koja se može povući kao i na Android sustavu.

Od instaliranih aplikacija tu su Skype, OneDrive i Outlook.com, a ostale aplikacije se mogu preuzeti iz Nokia Storea.

Spomenimo još da će Nokia X2 se u početku prodavati u zelenoj, narančastoj i crnoj varijanti, no kasnije bi trebali stići i modeli u žutoj, bijeloj i tamno sivoj varijanti.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here