Nokia je najavila izlazak novog mobilnog telefona iz Lunia serije – Nokia Lumia 920. Ovaj uređaj je baziran na Windows 8 operativnom sustavu.

Nokia Lumia 920  – Specifikacije

Nokia Lumia dolazi s 4.5″ zaslonom s PureMotionHD+ tehnologijom, dvojezgrenim Snapdragon procesorom radne frekvencije  1.5GHz i Adreno 225 grafičkim procesorom.

I ovaj mobilni telefon dolazi s nazivom PureView, koji označava Nokia tehnologiju za stabilizaciju prilikom fotografiranja. Za kvalitetne fotografije zadužena je kamera od 8MP i novi sustav nazvan „floating lens“  – najnapredniji sustav za stabilizaciju slike na prilikom fotografiranja.

Osim za fotografiranje, kamera na ovom uređaju može snimati i video zapise rezolucije do 1080p.

Za pohranu podataka Nokia Lumia 920 ima 32 GB unutarnje memorije, 7 GB na SkyDrive servisu, a uređaj ima 1 GB radne memorije.

Uređaj podržava samo micro-SIM kartice a nema ni mogućnost nadogradnje memorije putem SD kartica.

Nokia Lumia 920 dolazi na najnovijem Windows 8 mobilnom operativnom sustavu, u koji su ugrađene neke novine poput Nokia City Lens aplikacije koja pronalazi točke interesa korisnika (poput muzeja,  restorana, kafića i sl.) a poboljšana je i Nokia maps aplikacija.

Kao jedna od najboljih novih značajki je i bežično punjenje ovog telefona putem  Fatboy  Wireless Charging Pillow  tehnologije, no iz Nokie još nisu potvrdili da li će taj jastuk za punjenje dolaziti u paketu s mobilnim uređajem prilikom kupnje ili će se morati posebno naručivati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here