Nikon Coolpix A100 i A10 kompaktni digitalni fotoaparati

Za sve one kojima kamera na mobitelu nije dovoljno dobra za snimanje fotografije, a istovremeno ne žele kupovati skupe foto aparate s raznim objektivima jednostavno rješenje je kompaktni fotoaparat.

Ovakvi se fotoaparati imaju dvije prednosti. Prva je cijena jer se mogu nabaviti za nekoliko stotina kuna, a druga je što su malih dimenzija pa ih uvijek možete staviti u torbu ili veći džep.

Nikon Coolpix serija upravo označava digitalne fotoaparate ovog proizvođača, a najnoviji modeli u ovoj seriji su kompaktni fotoaparati Nikon Coolpix A100 i A10.

Nikon Coolpix A100

Coolpix A100 dolazi s 20.1 MP senzorom i 5x optičkim zoomom (od 26mm do 130mm). Značajka Scene Auto Selector bi trebala početnicima olakšati fotografiranje, a radi se o svojevrsnom auto modu koji ovisno o osvjetljenju automatski prilagođava postavke fotoaparata.

Nikon Coolpix A10

Coolpix A10 je nešto slabiji model i ima 16.1 MP senzor, a i A10 ima 5x optički zoom od 26 do 130 mm, kao i Scene Auto Selector način rada. Jedna od prednosti ovog fotoaparata je što koriste dvije standardne AA baterije, pa ukoliko ostanete bez baterije, lako ih možete kupiti u najbližoj prodavaonici.

Oba modela su opremljena s opcijama za retuširanje fotografija, a dodana je i nova značajka Creative Slider.

Očekuje se da bi oba modela trebala krenuti u prodaju već ovaj mjesec, a cijena će najvjerojatnije ovisiti o svakom pojedinom tržištu. Za više informacija o novim Nikon Coolpix A100 i A10 kompaktni fotoaparatima posjetite Nikonovu stranicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here