Mionix Avior 8200 miš

Iako većina korisnika računala pri odabiru periferije za svoj PC ne želi izdvojiti preveliku svotu novca, s gamerskom populacijom to nije slučaj. Pojedinci su spremni izdvojiti i po nekoliko stotina kuna kada je u pitanju igrača oprema i to pogotovo za miša i tipkovnicu.

Mionix Avior 8200 je namijenjen upravo toj populaciji, jer cijenom od oko 90 € sigurno je među skupljim opcijama na tržištu.

Mionix Avior 8200 – Specifikacije

Najveća prednost ovog miša u odnosu na ostale gamerske miševe je mogućnost da ga koriste i dešnjaci i ljevaci zbog simetričnog dizajna, što baš i nije slučaj s ovakvim uređajima.

Još bolje je što osim klasičnog scrolla za listanje web stranica, moguće je koristiti i tipke smještene s lijeve i desne strane, koje su inače programibilne pa se u igrama te tipke mogu koristiti za neke druge opcije. S druge strane to može biti i problem jer se često može dogoditi da slučajno kliknete na te tipke.

Što se tiče perfomansi, senzor Mionix Avior 8200 ima rezoluciju od 8200 dpi (nešto malo veću od Razer DeathAdder-a) i reagira vrlo dobro na sve komande.

Oni koji to žele, a sigurno je većina takvih, mogu podesiti i vrijeme odaziva, kao i boju LED osvjetljenja. Osim navedenog ovaj miš ima i 9 programibilnih tipki, a sve postavke se mogu spremiti u jedan od pet profila, koje je moguće mijenjati čak za vrijeme igranja.

Ipak uspoređujući ga s sličnim proizvodima Logitech G602 ili Corsair Vengeance M65, ne može se reći da je Mionix Avior 8200 bolji, a samim time ne opravdava ni nešto veću cijenu.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here