Microsoft Modern Keyboard

Iako je Microsoft prvenstveno poznat po softveru, u svom portfelju ima i ponešto hardvera. Najnoviji komad hardvera koji će uskoro biti dostupan je tipkovnica i to ne bilo kakva jer ova ima ugrađen senzor otiska prsta.

Službeni naziv tipkovnice je Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID, a kompatibilna je s PC i Mac računalima. Osim računala, podržava Android 4.2 i novije kao i  iOS 8 i novije uređaje.

Za povezivanje s drugim uređajima se koristi Bluetooth 4.0/4.1 (Low energy), a naravno moguće ju je spojiti i putem USB-a. Microsoft Modern Keyboard ima dimenzije 420 x 112 x 19.3 mm i relativno je lagana svega 419.3 grama tako da je idealna za nošenje u torbi.

Sam senzor otiska prsta je integriran u tipku, a zanimljivo je da unatoč malim dimenzijama Modern Keybord ima i numeričku tipkovnicu. Za napajanje koriste se dvije AAA baterije koje mogu trajati do 2 mjeseca.

Cijena joj je nemalih 129.99 US $, što je oko 850 kuna. Osim tipkovnice Microsoft će uskoro izbaciti i Modern Mouse bežičnog miša koji će koštati 49.99 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here