Samsung CRG5 gaming monitor

Uoči E3 sajma koji se od danas održava u LA-u, Samsung je predstavio svoj prvi monitor CRG5 s 240 Hz frekvencijom osvježavanja. Monitor ima radijus zakrivljenosti od 1500R i dijagonalu od 27 inča.

Ove značajke omogućuju „moćnu kombinaciju kvalitete slike i brzine za intenzivno igranje igara“. Maksimalna rezolucija CRG5 gaming monitora je 1080p što je standard kod monitora s ovakvom frekvencijom osvježavanja.

S obzirom da mnogi nemaju high end računala Samsung koristi Nvidia G-Sync tehnologiju koja bi trebala pomoći za fluidan prikaz igara. Naravno, za korištenje ove tehnologije potrebno je da imate grafičku Nvidia grafičku karticu poput GeForce GTX 1660 Ti. Ukoliko imate AMD karticu možete pogledati monitor Razer Raptor s AMD Radeon FreeSync adaptivnom sinkronizacijom.

Ostale specifikacije CRG5 uključuju omjer kontrasta od 3,000:1, vrijeme odaziva ekrana od 4 ms i svjetlinu od 300 nita. Tu su još u igri i neke od Samsungovih tehnologija poput zadanih postavki ovisno o žanru igre i Eye Saver Mode koji čuva vaše oči dok igrate.

Po pitanju konekcija monitor dolazi s jednim DisplayPort 1.2 utorom, dva HDMI 2.0 utora i audio utorom za slušalice odnosno zvučnike.

Cijena CRG5 monitora je oko 400 US $ u SAD-u, a trenutno nema informacija kada stiže na EU tržište. Za pretpostaviti je da ovo neće biti i jedini monitor s 240 Hz frekvencijom osvježavanja već bi uskoro i ostali proizvođači mogli slijediti Samsung.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here