Razer Raptor Gaming Monitor

Razer u svom portfelju ima raznu računalnu opremu namijenjenu gamerskoj populaciji – laptope, tablete, stolna računala, periferiju, podloge kao i pametne telefone. Sada je na red došao i prvi gaming monitor pod nazivom Razer Raptor.

Monitor je predstavljen na ovogodišnjem CES sajmu, a radi se o monitoru dijagonale 27“ s iznimno tankim obrubom od svega 2.3 mm. Razer Raptor ima rezoluciju WQHD (2560×1440 px) i IPS matricu s brzinom osvježenja od 144 Hz. Iako su danas aktualni i 4K monitori te dijagonale, Razer očito misli i na krajnju cijenu proizvoda koja bi zbog niže rezolucije trebala biti nešto povoljnija.

Monitor podržava AMD Radeon FreeSync adaptivnu sinkronizaciju, a vrijeme odaziva je svega 1 ms što bi trebalo omogućiti fluidno iskustvo za vrijeme igranja omiljenih igara. Osim toga, Raptor podržava i HDR 400 standarde za živopisne boje, dok kut gledanja od 178 stupnjeva omogućava prikaz jasne slike iz svih položaja.

Od konektora ovaj monitor dolazi s HDMI, DisplayPort, USB-C i dva USB-A 3.1 konektora. Kako smo navikli od Razera i ovaj komad hardvera dolazi s RGB osvjetljenjem, tako da će postolje monitora svijetliti u raznim bojama. Dodajmo da cijena u SAD-u i Kanadi i nije tako velika – oko 700 US $.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here