Iako ideja da se Android aplikacije mogu pokrenuti i iz samih Windowsa nije potpuno nova, a već postoji i način putem BlueStacks aplikacije, ekipa iz Redmonda razmišlja o tome da dozvoli izvođenje Android aplikacija iz samog Windows OS-a.

Prema tvrdnjama The Verge-a, neimenovani izvor blizak Microsoftu je izjavio kako čelni ljudi tvrtke su dali zeleno svijetlo za ovaj projekt, no još uvijek traju rasprave o tome koliko ovakav pristup može naštetiti samoj Windows platformi.

Na ovaj način, ne samo da bi sve povećao broj aplikacija dostupnim korisnicima, već bi se i na neki način usporila migracija korisnika na Android, koja iz godine u godinu uzima sve više zamaha.

No s druge strane problem Microsoftu je što bi Android aplikacije uvelike smanjile interes za „Metro„ aplikacijama, kada je već tvrtka uložila velike napore da programeri naprave verzije i za Windowse 8.

Microsoft i nije prva tvrtka koja se odlučila na ovaj korak, jer je to već napravio BlackBerry u svom BlackBerry 10 operativnom sustavu, no taj projekt nije ispunio očekivanja.

Redmond već radi na tome da  BlueStacks platformu koja je nastala u suradnji AMD-a i Intela, integrira u svoj operativni sustav.

Čak ako ovaj projekt i zaživi, to sigurno neće biti prije dolaska Windowsa 9, koji bi trebali izaći tijekom 2015. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here