LG X Cam i X Screen pametni telefoni

Osim novog modela u K seriji pametnih telefona,  LG će na ovogodišnjem Mobile World Congressu predstaviti i prve pametne telefone serije X – LG X Cam i X Screen. Radi se o telefonima srednje klase, no ipak nešto malo boljih značajki i specifikacija u odnosu na K seriju.

LG X Cam

Model LG X Cam dolazi s  dual stražnjom kamerom koja ima 13 MP i 5 MP senzor, dok se na prednjoj strani uređaja nalazi 8 MP kamera.

Telefon je opremljen 5.2“ zaslonom u FHD rezoluciji, procesorom s osam jezgri i dolazi s 2 GB radne memorije. Svakako je važno napomenuti da LG X Cam će imati najnoviju verziju Androida 6.0 Marshmallow.

LG X Cam pametni telefon

LG X Screen

LG X Screen je smartfon sličnih karakteristika, no za razliku od LG X Cam, ovaj model dolazi s dodatnim zaslonom kojeg smo vidjeli na modelu LG V10. Na ovom zaslonu se ispisuju obavijesti o vremenu, porukama, stanju baterije i sl. Ovaj dodatni 1,76“ zaslon može biti stalno uključen jer nema velikog utjecaja na potrošnju baterije.

Ostale specifikacije LG X Screena, uključuju 4.93“ HD In-cell zaslon, Chipset s 1.2GHz Quad-Core procesorom, 2 GB RAM-a, 16GB ROM memorije, 13 MP glavnu i 5 MP prednju kameru.

LG X Screen pametni telefon

U nastavku pročitajte LG-evu objavu za medije:

LG na sajmu MWC 2016 predstavlja „specijalizirane“ pametne telefone serije X

X cam i X screen nude ključne premium značajke bez premium cijene

 

Zagreb, 15. veljače 2016. – Umjesto pristupa „jedna veličina odgovara svima“, LG Electronics (LG) će na sajmu MWC 2016 predstaviti novu seriju pametnih telefona razvijenih kako bi potrošačima pružili jedinstveno korisničko iskustvo nudeći jednu iznimnu značajku, a po cijeni karakterističnoj za pametne telefone srednje klase. Tako će u Barceloni od 22. do 25. veljače biti predstavljena prva dva modela serije X – X cam i X screen. Ovi su uređaji dizajnirani za potrošače koji ne žele mnoštvo značajki karakterističnih za današnje flagshipe, ali su im bitni napredna kamera ili odličan zaslon.

X cam dolazi s dvostrukom stražnjom kamerom i donosi jedno od najnaprednijih iskustava snimanja u pametnom telefonu namijenjenom masovnom tržištu. Uz LG-ev 3D Bending Glass, X cam ima elegantan zaobljeni izgled sprijeda, a zahvaljujući profilu od svega 5,2 mm, uređaj je ugodno držati u ruci. Za razliku od drugih telefona ove klase, X cam teži tek 118 g.

Drugi model, prigodnog naziva X screen, opremljen je tzv. always-on drugim zaslonom koji je dosad bio dostupan samo na LG-evom premium uređaju V10. Drugi zaslon je smješten iznad glavnog 4,93-inčnog HD In-Cell Touch zaslona, i multitasking čini iznimno praktičnim. Putem tog drugog 1,76-inčnog zaslona korisnici mogu jednostavno pristupiti često korištenim aplikacijama, odgovoriti na pozivi bez prekida trenutne aktivnosti ili primjerice pokrenuti glazbu. Isto tako, mogu provjeriti vrijeme, datum, status baterije i druge obavijesti bez uključivanja telefona. Štoviše, X screen donosi dojam elegancije s kristalno čistim izgledom uz kućište sa staklenim vlaknima i jasne linije.

„Svi imamo omiljenu značajku pametnog telefona“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „U LG-u mislimo da postoji prostor za uređaje koji su sjajni u jednom području i da potrošači ne bi trebali plaćati za značajke koje im ne trebaju. Na kraju dana, potrošačima želimo dati izbor.“

LG-eva serija X će biti dostupna na ključnim tržištima u Aziji, Europi i Latinskoj Americi od sljedećeg mjeseca. Posjetitelji sajma Mobile World Congress mogu uređaje serije X vidjeti na LG-evom štandu u dvorani 3, Fira Gran Via od 22. do 25. veljače.

 

X cam; ključne specifikacije*:
• zaslon: 5,2-inčni FHD In-cell Touch
• čipset: 1,14 GHz osmojezgreni
• kamera: glavna 13 MP i 5 MP / prednja 8 MP
• memorija: 2 GB RAM / 16 GB ROM
• baterija: 2.520 mAh
• operacijski sustav: Android 6.0 Marshmallow
• dimenzije: 147,5 x 73,6 x 5,2 mm~6,9 mm
• mreža: LTE
• boje: srebrna / bijela / zlatna / boja ružičastog zlata

X screen; ključne specifikacije*:
• zaslon: glavni) 4,93-inčni HD In-cell Touch
drugi) 1,76-inčni LCD (520 x 80)
• čipset: 1,2 GHz četverojezgreni
• kamera: glavna 13 MP / prednja 8 MP
• memorija: 2 GB RAM / 16 GB ROM
• baterija: 2.300 mAh
• operacijski sustav: Android 6.0 Marshmallow
• dimenzije: 142,6 x 71,8 x 7,1 mm
• mreža: LTE
• boje: crna / bijela / boja ružičastog zlata

* specifikacije/značajke mogu varirati ovisno o tržištu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here