Layout za instagram sučelje

Instagram je predstavio novu stand alone aplikaciju za kreiranje kolaža pod nazivom Layout, pomoću koje će korisnici moći složiti svoje omiljene fotografije u kolaž i objaviti na Instagramu.

Aplikacija je trenutno dostupna isključivo za iOS, dok bi Android verzija trebala doći u idućih nekoliko mjeseci.

Kada se Layout pokrene, aplikacija će automatski ponuditi nekoliko predefiniranih rasporeda kolaža, a korisnici će moći odabrati fotografije iz galerije na svom mobilnom uređaju. Kako bi odabir fotografija bio olakšan, aplikacija nudi sortiranje po najnovijim fotografijama, svim fotografijama ili samo fotografijama na kojima se nalazi nečije lice. Ova posljednja opcija koristi algoritam sličan onome na Facebooku za automatsko prepoznavanje lica.

Zanimljiva je i opcija photo booth koja služi za slikanje do četiri selfija za brzinsko ispunjavanje foto kolaža.

Jednom kada odaberete fotografije i stil kolaža, aplikacija će automatski podesiti raspored. Jednostavnim povlačenjem fotografija po zaslonu možete i sami uraditi raspored. Tu su još opcije mirror za dodavanje efekta zrcala i flip koji kreira efekt refleksije.

Kada završite s izradom kolaža, u samom Instagramu možete na njega dodati neke od filtra i efekata koje već inače koristite na ovoj društvenoj mreži.

Iako su već i prije postojale aplikacije slične namjene na mobilnim trgovinama, ovdje se radi o službenoj aplikaciji iza koje stoji Instagramov programerski tim.

Layout za Instagram možete preuzeti s App storea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here