Fast.com izmjerite brzinu interneta

Na internetu postoje razne stranice koje vam mogu pomoći kako bi izmjerili briznu pristupa internetu, no nema jednostavnije od Fast.com.

Radi se o alatu kojeg je razvio Netflix, a ne prikazuje ništa drugo osim brzine downloada. Za korištenje ove stranice nije potrebno imati aktivnu pretplatu na Netflix, a možete je otvoriti iz bilo kojeg preglednika neovisno o davatelju vaših Internet usluga.

Fast.com čim se pokrene starta s mjerenjem brzine downloada i obično treba 10-ak sekundi kako bi se test završio i da se rezultati ispišu na ekranu. Tu je i poveznica za najpopularniji servis za mjerenje brzine pristupa internetu speedtest.net gdje možete napraviti dodatna testiranja – odabrati lokaciju servera, izmjeriti brzinu uploada i vrijeme odaziva odnosno ping.

Prilikom testiranja brzine interneta  Fast.com je pokazao niže brzine nego na speedtest.net stranici (oko 1 Mbps).

Na službenom blogu je navedeno kako je ova stranica dostupna globalno na računalima, pametnim telefonima, Smart TV uređajima, a napravljena je kako bi korisnici znali da li dobivaju uslugu koju plaćaju, odnosno dekalirane brzine interneta.

Ukoliko smatrate da je brzina manja od deklarirane jedini alat koji može poslužiti kao dokaz u prigovoru je HAKOMetar. Važno je napomenuti da se mjerenja moraju izvršiti između 19 i 23 sata i isključivo putem LAN-a, dakle rezultati testiranja putem WLAN konekcije neće biti uzeti kao dokaz.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here