Android Wear logo

Google je, počevši od danas, započeo s slanjem nadogradnje na Android Wear 5.1.1 za pametne satove koji su kompatibilni s ovim operativnim sustavom.

Ipak, neće sve značajke biti dostupne na svim pametnim satovima koji će dobiti ovu nadogradnju. Npr. Asus ZenWatch, LG G Watch i LG G Watch R neće imati podršku za Wi-Fi konekciju, dok s druge strane LG Watch Urbane, Moto 360, Sony Smartwatch 3 i Samsung Gear Live će putem Android Weara 5.1.1 dobiti podršku za Wi-Fi.

Kako bi korisnici mogli dobiti ovu nadogradnju potrebno je imati instaliranu najnoviju verziju Android Wear aplikacije na svom pametnom telefonu.

Google je objavio i listu promjena što donosi verzija 5.1.1. Među najbitnijim značajkama su allways-on zaslon i aplikacije, koje omogućavaju da su zaslon i aplikacije vidljive dok god ih korisnici trebaju, odnosno zaslon se neće ugasiti kada spustite ruku.

Od ostalih značajki tu su novi launcher s novim gestama. Tako će sada biti moguće swipe gestom pristupiti aplikacijama i kontaktima.

Android Wear 5.1.1 uvodi i mogućnost crtanja emojija u porukama i emailu, jer će pametni sat prepoznati emoji i poslati ga putem odabrane aplikacije.

Uveden je i novi način za prikazivanje obavijesti, te će one sada biti vidljive i dok se koristi neka druga aplikacija na pametnom satu, a novina je i mogućnost zaključavanja sata kada ga ne nosite.

Važno je napomenuti kako će nadogradnja biti slana postepeno korisnicima, pa će možda trebati pričekati neko vrijeme dok nadogradnja ne bude dostupna i na vašem smartwatchu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here