Opera 15

Nova verzija Opere od danas se može preuzeti s službene stranice. Zbog velikih promjena (prelaska na novi web engine, odvajanja Opera maila u zasebni program) dosadašnji korisnici mogu zadržati i stariju verziju ovog preglednika.

Opera 15 novine

Najveća novina u Operi 15 je minimalistički dizajn vrlo sličan Googleovom Chromeu,  a od sada ova dva web preglednika dijele i zajednički web engine – Blink. Jedan od najvećih problema Opere je bila kompatibilnost s nekim web stranicama je prelaskom na novi web engine je uklonjen.

Osim potpuno novog dizajna najveća novina je uvođenje Stasha – mjesta na koje možete zalijepiti sve web stranice koje naknadno želite pročitati. Novi speed dial omogućava slaganje više oznaka (bookmarka) u isti folder, a podržava i ekstenzije iz prethodnih verzija.

Putem Opera Linka moguće je pohraniti i prebaciti oznake i speed dial iz prethodnih verzija u ovu verziju, no to trenutno nije moguće napraviti automatski nego ručno.

Performanse

Što se tiče performansi Opera 15 koristiti sve beneficije novog web enginea, te je surfanje ovim preglednikom je brzo i fluidno. Za razliku od Mozillinog Firefoxa, Opera zauzima mnogo manje sistemskih resursa.

Opera 15 za Windowse

Opera 15 za Mac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here