iPhone SE koncept

U već nekoliko navrata smo spominjali da Apple radi novu verziju jeftinijeg iPhonea koji bi trebao izaći tijekom prve polovice ove godine, koji bi bio nasljednik modela iPhone 5c.

Još prošlog ljeta spominjao mobitel pod oznakom 6c, a početkom ove godine iPhone 5e. 9to5mac je sada iznio nove informacije prema kojima će ovaj model imati oznaku iPhone SE, dakle bez ikakve brojčane oznake u nazivu.

Koliko se Appleu više isplati raditi 4“ mobitele ostaje tek za vidjeti, jer potražnja za uređajima veće dijagonale ekrana je u porastu u posljednje vrijeme. Cijena sigurno neće biti niska, s obzirom da se i dan danas model iPhone 5c koji je izašao još 2013. prodaje po cijeni od 3000 kn u domaćim web trgovinama.

O iPhoneu SE govori se već duže vrijeme, a pretpostavlja se da bi trebao imati sličan dizajn kao i 5c model s nešto oblijim rubovima. Imati će A9 procesor, 8 MP glavnu kameru, NFC čip koji će služiti prilikom korištenja Apple Pay usluge, a biti će dostupan u 16 GB i 32 GB verziji, kao i nekoliko šarenih boja.

Za razliku od iPhonea 6s ovaj model neće imati 3D touch zaslon. Iako se pretpostavljalo da će iPhone SE biti službeno predstavljen 15. ožujka, zadnje informacije govore da će to biti nekoliko dana kasnije, točnije 21. ožujka kada bi osim ovog telefona trebao biti predstavljen i novi iPad.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here