iphone5c boje

Apple je, pomalo nenadano, danas najavio izlazak iPhone 5C s 8 GB interne memorije. Uređaj će se prodavati u 5 boja – bijeloj, ružičastoj, žutoj, plavoj i zelenoj, dok bi mu cijena trebala biti manja za 70 ak € u odnosu na iPhone 5C s 16GB interne memorije koji je na našem tržištu već neko vrijeme.

Podaci iz više izvora pokazuju kako se iPhone 5C pokazao kao potpuni promašaj za Apple, tako da je vrlo lako moguće da će ova tvrtka odustati od proizvodnje jeftinije verzije svog pametnog telefona.

Osim interne memorije specifikacije iPhonea 5C 8GB su iste kao i na modelu s  16GB – 4 inčni zaslon rezolucije 1136×640 px, 8 megapikselna kamera koja može snimati i video zapise kvalitete do 1080p. Osim navedenog, 5C je opremljen i s prednjom kamerom od 1.2 Mp koja može snimati 720p video zapise.

Zanimljivo je da u biti korisnici će imati na raspolaganju u stvari oko 6.5 GB prostora, jer sam iOS 7 zauzima oko 1.5 GB. Za instaliranje nadogradnji putem bežičnih mreža potrebno je imati oko 3 GB slobodnog prostora (prema Appleovom pravilu da slobodan prostor mora biti duplo veći od veličine nadogradnje), tako da svi oni koji budu željeli koristi ovu mogućnost će imati svega 3.5 GB prostora za pohranu podatka.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here