iPhone 6C render

Već duže vrijeme internetom kruže glasine kako će Apple osim iPhonea 6s i njegove veće Plus varijante ove godine predstaviti i jeftiniji iPhone 6c. Nakon što je Apple prošle godine preskočio jeftiniju varijantu iPhonea, ove godine se očekuje povratak „c“ modela.

Prema nekim informacijama Foxconnova tvornica koja je zadužena za proizvodnju ovih smartphonea je zaposlila dodatne radnike koji rade na sastavljanju tri nova Appleova modela.

Specifikacije iPhonea 6c nisu još uvijek poznate, no šuška se da bi ovaj model trebao imati 4 inčni zaslon. Još novije informacije otkrivaju i podršku za Touch ID i Apple Pay. Trenutno nema govora da će i jeftiniji iPhone imati Force Touch značajku koja bi se trebala nalaziti na skupljim modelima.

Touch ID je inače prvi put predstavljen na iPhoneu 5s prije dvije godine, no tadašnja jeftinija verzija 5c nije imala ovu značajku. S obzirom Force Touch tehnologija znatno poskupljuje proizvodnju, postoje velike šanse da ova tehnologija bude ugrađena samo na iPhone 6s / 6s Plus, dok će model 6c biti za nju zakinut.

Još prošli mjesec tvrtka je naručila od dobavljača oko 90 milijuna iPhone 6s primjeraka. Predstavljanje nove generacije iPhonea je zakazano za 9. rujna, a trebao bi imati A9 procesor, 2 GB radne memorije, poboljšanu 12 MP kameru, Force Touch i Touch ID tehnologiju.

iPhone 6s iPhone 6s Plus
Dijagonala zaslona4.7"5.5"
Rezolucija zaslona1334 x 750 px1920 x 1080 px
Chipset / procesorA9
2-jezgre - 2 GHz
A9
2-jezgre - 2 GHz
Interna memorija128 GB128 GB
Kamera12 MP12 MP
Baterija1810 mAh2910 mAh
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here