iphone 5e dizajn

Još tijekom ljeta prošle godine najavili smo kako Apple radi na jeftinijoj verziji iPhonea, a tada je bilo govora da će ta verzija imati oznaku iPhone 6c.

Iz Kine sada stižu informacije kako će novi iPhone imati oznaku 5e tvrdi portal Cult Of Mac, a kao izvor navodi stranicu Mydrivers.

Prema tim navodima oznaka „e“ bi trebala označavati poboljšan (eng. enhanced), a dizajn ovog telefona bi trebao biti sličan onome na iPhoneu 5c, iako postoje naznake da će novi jeftini iPhone ipak imati metalno kućište.

iPhone 5e – stariji A8 procesor i samo 1 GB RAM-a

Navedene su i neke od tehničkih specifikacija iPhonea 5e – stariji A8 procesor, umjesto novog A9 kakvog imamo na iPhoneu 6s i samo 1 GB radne memorije. Od jačih modela iPhone 5e bi trebao naslijediti podršku za Apple Pay.

Očekuje se da ova verzija neće imati 32 GB verziju, već isključivo 16 GB i 64 GB verzije, a cijena bi trebala biti i ne tako malih 500 US $. Pretpostavlja se da će uređaj biti dostupan na tržištima u razvoju gdje Apple želi promovirati Apple Pay uslugu, a prodaji bi se trebao naći već u ožujku, što ako je istina, onda je već u proizvodnji u Foxconnovim tvornicama.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here