Ono što se i očekivalo, sada je službeno. Unatoč problemima s Apple Store-om kada mnogi kupci nisu se mogli predbilježiti za kupnju novih modela iPhonea 6, iz tvrtke je stigla vijest da je veći model, iPhone 6 Plus rasprodan.

Situacija nije ništa drukčija ni kod ostalih mobilnih operatera koji su također potvrdili kako bilježe mnogo veću potražnju nego što je to bilo kada je izašao iPhone 5S. Apple nije potvrdio o kojem se broju narudžbi radi, no predstavnik tvrtke je izjavio kako su postigli novi rekord u prva 24 sata od početka prodaje.

Prošle godine u prvom vikendu prodano je 9 milijuna primjeraka iPhonea 5S i 5C. Usporedbe radi Samsung je prodao svega 3 milijuna primjeraka Galaxya S5 u prva tri dana prodaje, dok je HTC One (M8) prodan u 500 000 primjeraka u istom razdoblju.

Apple će službene podatke i točan broj prodanih primjeraka objaviti u idućih nekoliko dana, a analitičari tvrde da bi se iPhone 6 mogao prodati u 70 milijuna primjeraka iduće godine. iPhone 6 se trenutno prodaje u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj, Porto Riku, Singapuru i Velikoj Britaniji, a u listopadu kreće prodaja u još 115 država diljem svijeta.

Cijene u svijetu

Cijene s porezom u pojedinim državama možete naći u infografici u prilogu koju je objavio iclarified. Navedene cijene vrijede za uređaje u slobodnoj prodaji.

iphone 6 cijene

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here