instagram video

Servis za razmjenu fotografija i videa Instagram trenutno ima oko 300 milijuna aktivnih korisnika i time pretekao Twitter koji ima 284 milijuna aktivnih korisnika.

Instagram je od ožujka ove godine dobio 100 milijuna novih korisnika, a korisnici putem ove društvene mreže podjele 30 milijardi fotografija.
Kevin Systrom direktor Instagrama, koji je usput rečeno u vlasništvu Facebooka, je izjavio da preko 70 % korisnika su ljudi izvan SAD-a.

Da li će broj korisnika i dalje rasti ostaje nam vidjeti, a i sam Systrom priznaje da je to jedan od najvećih izazova za njega i njegov tim. Jedan od načina kako bi uspjeli u tome je unaprjeđenje sustava za otkrivanje novih sadržaja kako bi korisnici mogli što lakše naći nove ljude koje žele pratiti na Instagramu.

Uskoro bi se na profilima poznatih osoba, brandova i sportaša trebali pojaviti bedževi verifikacije kako bi korisnici znali da li se radi o službenom profilu, a na ovaj način će se smanjiti i ogroman broj lažnih (spam) računa koji su trenutno jedan od najvećih problema na Instagramu.

Ukoliko želite postati član ove društvene mreže to možete napraviti tako da preuzmete službenu aplikaciju za Android ili iOS, zavisno koji uređaj posjedujete.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here