Huawei Ascend D1 quad XL je najnoviji pametni telefon ovog kineskog proizvođača. Za ovaj uređaj  Huawei je razvio svoj vlastiti četverojezgreni 1.2 Ghz  K3V2  procesor, koji prema tvrdnjama proizvođača,  ima odlične performanse.

Dizajn

Kućište Huawei Ascend D1 quad XL nije napravljeno od ekskluzivnih  materijala, kao u ostalih mobitela u ovoj klasi, već isključivo od plastike. Uređaj ima blago zaobljene rubove a njegove  dimenzije su 129.9 x 64.9 x 11.5 mm. Sa strane se nalazi utor za SD kartice, microUSB utor za punjenje i povezivanje s računalom i HDMI utor.

Zaslon

Veličina zaslona je 4.5” rezolucije 720×1280 px što daje solidnih 326 PPI.  Ovo je jedan od najboljih IPS LCD zaslona na mobilnim telefonima s odličnim kontrastom i kutevima gledanja, boje su jarke, no zamjerka je prikaz slike na suncu.

Hardware

Kako smo već naveli, Huawei Ascend D1 quad XL ima četverojezgreni 1.2 Ghz  K3V2  procesor, 8 GB unutarnje memorije za pohranu podataka koja se može proširiti s dodatnih 32 GB putem microSD kartice, 1GB radne memorije, stražnju kameru od 8 MP koja može snimati video zapise kvalitete do 1080p, prednju kameru od 1.3 MP, dok za povezivanje uređaj koristi  3G tehnologiju, Wifi i Bluetooth.

Huawei Ascend D1 quad XL 1

Za svaku pohvalu je kapacitet baterije od čak 2600 mAh i posebna Dolby Mobile 3.0 tehnologija reproduciranja audio zapisa koja je među najboljima u klasi.

Software

Huawei  Ascend D1 quad XL dolazi s predinstaliranim Android 4.0 ICS operativnim sustavom. Prelaženje između prozora nije napravljeno glatko kao na Samsung Galaxy S3, no Huawei svojim korisnicima nudi 3D Home prikaz s nekim zanimljivim efektima.S  uređajem ne dolaze brojne predistalirane aplikacije te se radi uglavnom od osnovnom Android 4.0 ICS operativnim sustavom.

Cijena ovog uređaja u Europi je oko 500 €, a dolazak ovog mobilnog uređaja se uskoro očekuje i na našem tržištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here