HTC Logo

Prvi pametni sat iz HTC trebao bi raditi u paru s Android i iOS uređajima, tvrde neki svjetski mediji.

HTC razvija vlastitu RTOS platformu koja bi trebala biti alternativa sadašnjem Android Wearu. Prvi od uređaja baziranih na ovoj platformi ima oznaku  HTC Petra i radi u paru s uređajima baziranim na Android 4.4. operativnom sustavu, kao i na iOS7 i novijm Appleovim uređajima.

Pametni sat ima dijagonalu od 1.8 inča, rezolucije 32 x 160 px, a težak je samo 23 grama. Prema prvim informacijama HTC-ov smartwatch ima mogućnost kontrole reprodukcije zvuka i videa, štopericu i alarm. Baterija bi trebala trajati čak 3 dana, a trebao bi biti otporan i na prašinu i vodu.

Sat će dolaziti u tri verzije crno-plavoj, sivoj i plavo-zelenoj, a nije nikakvo iznenađenje da će podržavati i iOS i Android platformu s obzirom da tvrtka već ima  Re kameru koja također radi na obje platforme.

Trenutno nema službenih informacija kada bi ovaj smartwatch  mogao biti predstavljen, no s obzirom da je do početka MWC 2015 sajma u Barceloni ostalo 15 dana, vrlo velika vjerojatnost je da će upravo na ovom sajmu HTC-ov pametni sat biti i službeno predstavljen. Tvrtka je i najavila vlastitu press konferenciju za 1. ožujka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here