HTC One S9 s znakom Androida

Nakon predstavljanja svog ovogodišnjeg flagshipa HTC 10, tajvanska tvrtka je predstavila jedan smartfon iz srednje klase Androida pod nazivom HTC One S9.

Ovaj telefon je trenutno dostupan u obližnjoj Njemačkoj po cijeni od 500 €, no najvjerojatnije će se njegova dostupnost proširiti i po ostalim državama.

Postavljena je i službena stranica na kojoj su objavljene sve bitne informacije, a moglo bi se reći da se radi o mid-range uređaju s nekim elementima iz više klase.

HTC S9 ima Full HD 5“ ekran i baziran je na  MediaTek Helio X10 čipu s osmerojezgrenim procesorom na 2,0 GHz u kombinaciji s 2GB radne i 16GB interne memorije. Na stranici je objavljeno kako od tih 16GB samo 9GB stvarno dostupno za pohranu vaših podatka jer preostalih 7GB zauzima Android 6.0 Marshmallow operativni sustav.

HTC One S9 dolazi s najnovijim Sense sučeljem, 13-megapikselnom UltraPixel stražnjom kamerom s f/2.0 otvorom blende, dual-LED flash osvjetljenjem i 4-UltraPixel prednjom kamerom koja također ima f/2.0 otvor.

Još jedan element je jedan element je preuzet s jačeg modela – BoomSound prednji stereo zvučnici, a tu je i podrška za LTE mreže, Wi-Fi, Bluetooth 4.1 i GPS.

Sve ovo je zapakirano u aluminijsko kućište kakvo smo vidjeli na ranijim HTC-ovim modelima One M9 i One A9.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here