Google Chrome verzije

Google je upravo dodao opciju slanja push obavijesti putem Chrome web preglednika. Ova značajka kakvu već imamo na pametnim telefonima i tabletima je integrirana u aktualnu beta verziju Chromea, tako da bi se uskoro trebala pojaviti i u stabilnoj verziji.

Iako Chrome već nekoliko godina podržava slanje ovakvih obavijesti, do sada je korisnik trebao imati otvorenu stranicu s koje je želio da prima push obavijesti. Novina je da to više neće biti potrebno, već će se ovakve obavijesti moći slati i bez da korisnik ima otvorenu stranicu u svojoj kartici (tabu).

Naravno, u opcijama će se moći podesiti s kojih stranica želite da primate ovakvu vrstu obavijesti, a web programeri mogu koristiti nove API-je kako bi s svojih stranica slali obavijesti posjetiteljima. Značajka će biti dostupna u Google Chromeu za Windowse,  Linux, Chrome OS i Mac i to od verzije 42.

Iako push notifikacije još uvijek nisu sasvim stabilne, ovo je završni korak prije nego što se uvedu u standardnu verziju Chromea,  a tvrtka želi ovu značajku omogućiti u što kraćem vremenskom roku.

Naravno, programeri će prvo morati ugraditi sustav obavještavanja na svoje stranice kako bi mogli s njih mogli slati push obavijesti.

Google Chrome 42 s ovom značajkom trebao bi doći u sljedećih nekoliko tjedana, dok probnu verziju možete preuzeti s Chrome beta kanala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here