Google Play igre

Google je najavio kako će uskoro uvesti opciju snimanja gameplaya na mobilnim uređajima. Dovoljno će biti pokrenuti Google Play igre i odabrati gameplay igre koji želimo snimiti, odabrati rezoluciju, a moguće će biti i korištenje prednje kamere ukoliko želite dodati video komentar na svoj uradak.

S obzirom da su gameplay kanali na YouTubeu među najgledanijima na ovoj društvenoj mreži,  nema sumnje da će se ova opcija svidjeti velikom broju mobilnih gamera.

YouTube je nedavno uveo i mogućnost live streama igranja igara na Android uređaju putem usluge YouTube Gaming , a sada će korisnici moći i snimiti ovakva videa i, ako žele, naknadno ih objaviti na YouTubeu ili nekom drugom video servisu.

U početku će biti podržane kvalitete snimanja u  720p i 480p, a Google Play igre će omogućiti i neka osnovne opcije za  uređivanja videa poput izrezivanja njegovog dijela.

Ova značajka bi prvo trebala biti dostupna korisnicima u Velikoj Britaniji i SAD-u, a potom bi trebala zaživjeti i u ostatku svijeta.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here