Nexus 6 pametni telefon srebrna i crna verzija

U posljednjih nekoliko tjedana pojavile su se glasine kako će ove godine za izradu novog Nexus pametnog telefona biti zadužen Huawei, no istovremeno su se pojavile informacije kako će i južno korejski LG izrađivati ovogodišnje Nexuse.

Izgleda da su obje informacije točne, tvrdi Artem Russakovskii iz Android Policea na svom Google+ profilu.

Huawei Nexus

Huaweijeva verzija bi trebala biti nasljednik Nexusa 6 koji je za Google napravila Motorola. Prema prvim informacijama radi se o pametnom telefonu koji bi trebao imati Samsungov OLED zaslon dijagonale 5.7 inča rezolucije  1440 x 2560 px.

Huawei Nexus bi trebao imati Snapdragon 810 chipset koji je tvrtka već koristila za svoj Xiaomi Mi Note Pro. Ostali detalji su još uvijek nepoznati, no izgleda da ekipa iz Googlea traži da uređaj bude opremljen s 4 GB radne memorije.

LG Nexus

LG-jeva verzija je namijenjena onima kojima je gore navedena verzija prevelika, jer ne žele svi nositi sa sobom phablet s dijagonalom zaslona od oko 6 inča.

LG bi trebao napraviti Nexus smartphone s dijagonalom zaslona od 5.2 inča. Radi se o OLED zaslonu rezolucije 1440 x 2560 px. Pretpostavlja se da bi i ova verzija mogla imati Snapdragon 810 chipset kojeg ugrađuju u G Flex2, no ne bi bilo čudno da se Google i LG odluče za štedljiviji Snapdragon 808 koji se nalazi u LG G4 smartphoneu.

S obzirom da je tek svibanj, a novi Nexusi bi trebali biti predstavljeni tek krajem godine, najvjerojatnije u studenom, moguće je da će se specifikacije ovih uređaja i promijeniti do tog dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here