WhatsApp Messenger

U svijetu mobilnih aplikacija situacija se mijenja svakodnevno. Softverski giganti poput Facebooka i Googlea se pokušavaju maksimalno orijentirati prema ove segmentu.

Kao primjer možemo navesti Facebookovu akviziciju Instagrama, za kojeg su platili pravo bogatstvo, no prema svemu sudeći, to je bio odličan potez jer broj korisnika Instagrama raste iz dana u dan.

Google je dosada bi orijentiran isključivo na vlastite mobilne aplikacije, no prema nekim izvorima, uskoro bi mogao napraviti veliki potez i kupiti WhatsApp Messenger, jednu od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na mobilnim uređajima. Isti izvor navodi kako su pregovori oko kupnje već u tijeku, a spominje se cijena od milijun US $.

Koliko je WhatsApp Messenger popularan govori činjenica da je i Facebook bio zainteresiran za kupnju, kao i nekolicina drugih tvrtki.

Unatoč ovim glasinama, još uvijek nije sigurno da li će do preuzimanja doći, s obzirom da Google planira idući mjesec plasirati vlastitu platformu za dopisivanje Babel ili Bable (naziv aplikacije još nije službeno potvrđen).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here