Google provjera sigurnosti

Povodom Dana sigurne upotrebe interneta Google je odlučio darovati svoje korisnike s dodatnih 2 GB prostora u Google Disk (Drive) cloud servisu, objavljeno je na službenom blogu tvrtke.

Provjera sigurnosnih postavki u Googleu

Sve što je potrebno je da odvojite nekoliko minuta svog vremena i provjerite sigurnosne postavke na svom Google računu. Prvo morate unijeti pomoćnu email adresu za oporavak, broj mobitela i sigurnosno pitanje, kako bi vas Google mogao obavijestiti o sumnjivim aktivnostima na vašem računu.

U slijedećem koraku možete prekontrolirati nedavnu aktivnost na računu, pregledati uređaje koji su ga koristili i pregledati vrijeme korištenja i IP adrese.

Također Google savjetuje da prekontrolirate koje  aplikacije, web-lokacije i uređaji su povezani s vašim Google računom i uklonite one za koje ne prepoznajete, ne upotrebljavate ili ne smatrate pouzdanima.

Dalje u idućem koraku provjerite koji uređaji ne koriste potvrdu u 2 koraka, a  pohranite zaporke samo za aplikacije i uređaje koje su vam poznate, koje upotrebljavate i smatrate pouzdanima.

Obavezno postavite potvrdu u 2 koraka ili putem SMS-a ili još praktičnije putem Google Authenticatora koji automatski generira verifikacijske kodove na vašem mobilnim uređaju.

S obzirom da je vrlo bitno zaštiti svoje podatke na cloudu svakako Vam preporučujemo da posjetite ovu stranicu i pregledate svoje sigurnosne postavke.

Kada obavite ovu sigurnosnu provjeru i pojačate sigurnost svog računa Google će vas za to nagraditi i dodati vam dodati još 2 GB prostora u Disku za pohranu podataka, koji bi trebali stići na vaš račun do kraja  mjeseca. Tih 2 GB prostora dobivate trajno, a bit ćete obaviješteni putem emaila kada kad se to dogodi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here