Chrome Logo Dark

Još u 2010. je prijavljen problem s povećanom potrošnjom baterije laptopa prilikom korištenja Googleovog Chrome web preglednika. Do dan danas taj problem nije riješen, no iz tvrtke tvrde da će u idućim verzijama Chromea popraviti taj bug.

Problem se događa Google Chrome na laptopu s Windows operativnim sustavom. Po zadanim postavkama system clock tick rate (ciklus osvježavanja) procesora je 15 625 ms. No, ako je procesor zauzet nekim procesom taj ciklus pada (ili raste) na 1000 ms, npr. kada gledamo YouTube videa. Čim završimo s tom radnjom i zatvorimo karticu u pregledniku clock tick rate bi se trebao vratiti na zadane postavke, barem je tako s Internet Explorerom i Firefoxom. U Chromeu ciklus ostaje na 1000 ms sve dok korisnik ne zatvori preglednik, što povećava potrošnju za čak 25 %.

Dakle, ako koristite Chrome na desktop računalu to i nije neki problem, no ako koristite Chrome dok surfate na laptopu koji nije uključen na punjač, to bi mogao biti veliki problem.

Jedino trenutno rješenje je korištenje alternativnog web preglednika dok se ovaj problem ne riješi, no to bi moglo biti vrlo skoro jer Google ovom bugu dao najveći prioritet.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here