Firefox 33.1 početni zaslon

Mozilla nas je sve iznenadila izdavši pomalo nenajavljenu verziju Firefox web preglednika za desktop i Android OS.

Novina, u odnosu na prethodnu verziju, je uvođenje opcije / dugmeta „Forget“ (Zaboravi) pomoću kojeg možete jednostavno „zaboraviti“ sve što se pregledavali putem Firefoxa u posljednjih 5 minuta, 2 sata ili 24 sata.

Odabirom ove opcije automatski se zatvaraju svi otvoreni tabovi i prozori, čisti povijest pregledavanja u gore navedenim intervalima, brišu svi kolačići (cookies) i otvara novi prozor s početnom stranicom.

Za pokretanje ove opcije, sve što je potrebno je odabrati jedan od intervala i kliknuti Forget dugme. Ukoliko Vam se dugme ne prikazuje u alatnoj traci Firefoxa potrebno ga je dovući iz „Customise“ panela u alatnu traku.

Firefox 33.1 – Ostale novine

Firefox 33.1 je uveo i DuckDuckGo tražilicu za anonimno pretraživanje sadržaja na webu koja ne pamti povijest upisanih pojmova za pretraživanje.

Osim ovih opcija za zaštitu privatnosti, ova verzija sadrži i novu „New Tab“ stranicu baziranu na povijesti korištenja preglednika, u kojem su zamijenjeni defaultni screenshotovi stranice s onim za kojeg Mozilla smatra da bi mogao biti korisniji.

Firefox 33.1 je izašao pomalo iznenađujuće, van vremenskog okvira izlaska novih verzija ovog preglednika koje su do sada izlazile obično u mjesečnim intervalima. Preglednik možete, kao i do sada, preuzeti s službene stranice i odabrati verziju (operativni sustav i jezik).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here