Facebook GIF

Facebook je potvrdio kako uvodi podršku za animirane GIF-ove za  news feed. Ovu novinu bi uskoro trebali dobiti svi korisnici najpopularnije svjetske društvene mreže diljem svijeta.

Facebook je svoju odluku o ukidanju podrške za GIF animacije obrazložio time da radi veliku zbrku na news feedu korisnika, a zašto su se odlučili za ukidanje te odluke nije nam poznato.

Umjesto na GIF animacije, Facebook se u posljednjih dvije godine se fokusirao na  video. Tako je podrška za automatsko pokretanje video zapisa uvedena krajem 2013. S obzirom da i Google+ i Twitter već neko vrijeme podržavaju GIF-ove u svom feedu, moguće je da je to bio razlog zašto se na isto odlučio Mark Zuckerberg i njegova ekipa.

Kako bi isprobali ovu opciju potrebno je umetnuti link s nekog slikovnog servisa poput Tumblra ili Imgura i zatim standardno objaviti status. Animirani GIF bi se nakon toga trebao pojaviti na vašem profilu i naravno news feedu vaših prijatelja.

Naravno, nisu navedeni servisi jedini izvor GIF-ova koje podržava ova društvena mreža, već je moguće zalijepiti link s bilo koje stranice na webu. Opcija je trenutno dostupna isključivo osobnim profilima na Faceu, no ne i stranicama brandova, najvjerojatnije iz marketinških razloga.

Osim na webu, GIF-ovi se ispravno prikazuju i u Facebook aplikaciji za Android koliko smo imali prilike vidjeti. Hoće li uskoro biti uvedena opcija da se direktno s računala objavljuju GIF-ovi još nije poznato.

Kako sve to izgleda možete pogledati u ovoj grupi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here