Iz švicarske tvrtke Arctic stižu nam zanimljivi i atraktivni bežični zvučnici S111 BT koji se s raznim uređajima spajaju putem bežične Bluetooth tehnologije. Unatoč tome što današnji pametni telefoni i tableti imaju sve bolje tehničke specifikacije, po pitanju zvuka rijetki će vlasnici biti zadovoljni njegovom kvalitetom na zvučnicima navedenih uređaja.

Kao rješenje tog problema mogu poslužiti prijenosni vanjski zvučnici, koji se jednostavno uparuju s mobitelima, tabletima ili prijenosnim računalima putem Bluetooth-a. Jedan od takvih zvučnika, ili bolje rečeno zvučnih sistema je Articov S111 BT model.

Arctic S111 BT – Značajke

Mobilni zvučnici moraju zadovoljavati tri kriterija. Prvi je da imaju relativno male dimenzije i težinu tako da se lako mogu prenositi. Drugi kriterij je trajanje baterije, dok je treći kriterij i možda i najvažniji, a to je solidna reprodukcija zvuka.  Arctic S111 BT zadovoljava sva tri kriterija, jer osim malih dimenzija i kvalitetne reprodukcije zvuka, baterija kapaciteta 2000 mAh traje čak 12 sati.

Ambalaža

Sadržaj pakiranja i dimenzije

U pakiranju osim para 4W zvučnika, dolazi kabel za punjenje putem Micro USB-a, 3.5 mm audio kabel za one koji žele žično spojiti zvučnike, crna torbica za nošenje i kratke upute za korištenje. Jedini nedostatak pakiranja je to što nema USB AC adaptera, no možete koristiti onaj što se dobili s mobitelom ili puniti ove zvučnike putem USB-a s vašeg računala.

Torbica od zvucnika

Zvučnici su kockastog oblika dimenzija zvučnika su 70 x 70 x 70 mm, dok je dimenzija torbice za nošenje je 161 x 106 x 90 mm. Težina je 432 g. Zvučnici su međusobno povezani 80 cm kabelom koji se ne može odvojiti.

Dizajn

Vanjski dio S111 BT zvučnika su napravljeni od kvalitetne sjajne plastike, a kupci mogu odabrati između crne, plave, zelene, ružičaste i bijele boje.

S stražnje strane se nalazi, osim dugmeta za paljenje i dugmadi za pojačavanje / smanjivanje glasnoće i micro USB konektor za spajanje na punjač, 3.5 mm audio utor, kao i zanimljivi LED indikator pomoću kojeg možete znati koliko vam je još vremena za uživanje u glazbi ostalo, odnosno kakav je status baterije. Plavo LED svjetlo označava preko 50 % napunjenosti Lithium-polymer baterije, kombinacija plavog i crvenog svjetla označava između 25 – 49 % napunjenosti baterije, dok treptava kombinacija tih dvaju boja označava da je napunjenost baterije 24 % ili niža.

straznja-strana

Kvaliteta zvuka

Kvaliteta reprodukcije zvuka, pogotovo niskih i srednjih tonova je vrlo dobra i glasna. Naravno, nedostatak basa je i ovdje prisutan, no od zvučnika ovih dimenzija ne možemo očekivati čuda.

Spajanje

Kao što smo već naveli, spajanje se vrši putem Bluetooth 4.0 tehnologije i samo uparivanje traje svega nekoliko sekundi. Dovoljno je zvučnike uključiti i oni automatski slijedećih 5 minuta su dostupni za uparivanje putem Bluetootha. Articov S111 BT zvučni sistem smo bez ikakvih problema spojili s laptopom, raznim mobitelima i tabletom. Domet signala čak i kroz pregradne zidove je odličan – čak do 10 m. Osim putem Bluetootha ove zvučnike je moguće spojiti pomoću audio kabela s 3.5 mm konektorom.

Prednja strana

Zaključak

Arctic S111 BT je zanimljivo rješenje kako za kućnu upotrebu, tako i za slušanje glazbe na otvorenom. S obzirom na male dimenzije i težinu uz dodatak torbice ove zvučnike možete bez problema nositi na putovanja. Cijena zvučnika je 49.99 €, a mogu se naručiti na Arcticovoj stranici.

OCIJENE
Kvaliteta izrade
Dizajn
Cijena
Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.
arctic-s111-bt-bluetooth-zvucniciArctic S111 BT su vrlo kvalitetni mobilni Bluetooth zvučnici s solidnom reprodukcijom zvuka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here