Android Lollipop 5 Logo, LG G2 i LG G90

LG L90 je prvi uređaj srednje klase ovog proizvođača koji je počeo primati nadogradnju na novu verziju Android 5.0 Lollopop.

GSM Arena navodi kako se nadogradnja počela slati over-the-air metodom vlasnicima dual-sim verzije L90 i to u Indiji, tako da će vrlo vjerojatno biti dostupna i u ostatku svijeta u idućih nekoliko tjedana i to i za single-sim verziju.

Nadogradnja teži 780 MB, a u listi promjena nema informacija što ona donosi osim da se radi o nadogradnji Android OS-a. S obzirom da nema uređaja u ovom segmentu koji su dobili novi Androd 5.0, nismo sigurni da li će i ostali proizvođači slijediti LG i ponuditi novu verziju Androida i na svojim mid-range uređajima i hoće li sam LG uskoro nadograditi i ostale modele iz L serije.

LG G2 Android 5.0.2

U Južnoj Koreji je LG G2 još početkom godine, dok za europsku verziju LG G2 D802 na internetu se već može pronaći Android 5.0.2 Lollipop koji je procurio s LG-jevih servera. Radi se o verziji V30A build LRX22G, a talijanski sajt Tuttoandroid je objavio kako se radi o testnoj verziji za over-the-air nadogradnju ovog uređaja.

Iako tvrtka nije službeno potvrdila točan datum dolaska, očekuje se da bi G2 mogao primiti ovu nadogradnju u idućih tjedan-dva, kako u svijetu, tako i kod nas.

Kako izgleda LG G2 s Androidom 5.0.2 možete vidjeti na ovom videu. Dakle, sučelje je vrlo slično onom na prošlogodišnjem G3 modelu, koji je među prvima dobio svoju verziju Lollipopa i u Hrvatskoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here