Acronis True Image 2013 je program koji pruža izradu kopije sadržaja čvrstog diska, uključujući operativni sustav, programe, postavke kao i osobne datoteke. Najveća novina u ovoj verziji je podrška za nadolazeći Windows 8 operativni sustav.

Acronis True Image 2013 radi na Windows operativnom sustavu i to XP, Vista, 7 i 8. Izgled sučelje je pojednostavljen kako bi program bio što lakši za korištenje i početnicima.

Acronis True Image 2013 – Alati

1)      Disk and Partition Backup – omogućava izradu sigurnosne kopije jedne ili više particija čvrstog diska. Poslije je moguće cijele particije ili samo odabranih datoteka i mapa,

2)      File Backup – izrada sigurnosne kopije samo odabranih datoteka i mapa,

3)      Nonstop backup – automatski izrađuje sigurnosnu kopiju određenih datoteka kad god se napravi neka promjena na njma,

4)      Online Backup – pohrana sigurnosne kopije na Acronis-ov cloud servis (ova opcija se posebno naplaćuje – 250 GB za 5 US $ mjesečno ili 50 US $ godišnje),

5)      Disk Imaging (Clone Disk) Backup – ovaj alat klonira sav sadržaj čvrstog diska, koji se kasnije može koristiti na istom ali i na nekom drugom računalu. Ovaj alat je odličan izbor ukoliko postoji potreba za instalaciju istog operativnog sustava i programa na više identičnih računala.

6)      Synchronization – omogućava sinkronizaciju važnih datoteka između dvije lokacije na istom računalu.

Acronis True Image 2013 radi čak i kopije primljenih email poruka, postavki programa, a podaci se mogu pohraniti na CD/DVD medije ili na USB vanjsku memoriju.

Sinkronizaciji datoteka je moguće pristupiti i s Android ili iOS mobilnim uređajima,  preko aplikacije za mobilne uređaje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here