Acer Iconia W700 je još jedan od sve popularnijih hibrida između ultraprijenosnika i tableta.  Za razliku od većine ostalih uređaja Iconia W700 ima odvojivu tipkovnicu koja spaja na tablet preko docka.

Acer je ovakav dizajn napravio polazeći od ideje da se dok i tipkovnica drže kod kuće ili u uredu, a kada se ide vani onda se uređaj koristi kao klasični tablet. Iconia W700 se može i povezati na veći monitor ili TV putem HDMI utora.

Dimenzije uređaja su 11.9 x 295 x 191m dok mu je težina 925 g. Jedini je problem ukoliko je potrebno nositi i dock sa sobom, je to što je on malo nezgrapan za nošenje, jer mu se stalak, koji tablet drži u uspravnom položaju, ne može odvojiti pa zauzima mnogo prostora.

Kvaliteta materijala korištenih za izradu je odlična, dock je napravljen od bijele plastike, dok je tablet ukrašen aluminijskim obrubom.

w700-keyboard

ACER Iconia W700 tehničke specifikacije

Acer Iconia W700 dolazi s predinstaliranim Windows 8 operativnim sustavom i sadrži komponente koje se nalaze u modernim ultraprijenosnicima: Intel Core i3-2365M procesor na 1.4 GHz (dolazi i u verziji Intel Core i5) , 4 GB radne memorije i integriranim Intel HD 3000 grafičkim čipom. Iako većina sličnih uređaja dolazi s Windowsima RT, ovaj dolazi s „čistokrvnim Windowsima 8. Za pohranu podataka, korisnici mogu odabrati verziju s 64 GB ili 128 GB Solid state diskom.

acer-iconia-w700-stalak

Zaslon je među najboljima u kategoriji, a radi se o 11.6  inčnom LED zaslonu koji ima rezolucije 1920 x 1080 px. Ova rezolucija omogućava odličan pregled prilikom surfanja, (jer cijela stranica stane na prozor bez potrebe za scrollanjem), kao i odličan prikaz prilikom igranja ili korištenja aplikacija. Doduše problem je korištenje klasičnog Windows izgleda jer su izbornici i ikone presitni na ovakvom zaslonu.

Za povezivanje na tabletu se nalazi jedan USB utor i HDMI, dok se na docku nalaze još tri USB 3.0 utora. U pakiranju dobiva se i adapter iz HDMI u VGA.

ACER Iconia W700 je zanimljiv uređaj, jer se može prenositi kao tablet dok spajanjem u dock postaje laptop, a može se koristiti i kao klasično računalo ukoliko se na njega spoji i vanjski monitor.

acer-iconia-w700

Cijena ovisi verziji uređaja, tako za verziju s Intel Core i5 procesorom i 128 GB SSD-om je potrebno izdvojiti oko 1000 US $, dok je nešto jeftinija verzija s i3 procesorom i 64 GB SSD-om i ona košta 200 $ manje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here