Acer Aspire S7 – WWindows 8 Ultraprijenosnik

Acer Aspire S7 je nasljednik modela S3 s kojim je Acer po prvi puta ušao na tržište ultraprijenosnika.
Unutar tankog i laganog kućišta smješten je odličan Core i7 procesor, 4 GB radne memorije, 256 GB SSD  kao i zaslon osjetljiv na dodir.

Dizajn

Prvo što se zamjećuje kod ovog ultraprijenosnika je ekstremno tanko kućište (11.9 mm), dok mu je težina oko 1.3 kg, tako da nije nikakav problem nositi ga sa sobom u torbi  ili ruksaku i po par sati dnevno. Dimenzije su standardne za ovakvu vrstu prijenosnih računala, širok je  224mm dok mu je dužina 323mm.

Poklopac je bijele boje presvučene s Gorilla Glass 2 staklenom zaštitom, što mu daje dozu profinjenosti. Iako ne izgleda glomazno, na prvi pogled se vidi da je ovo ipak ultraprijenosnik iz premium segmenta.

Sa strane se nalaze dva USB 3.0 konektora, micro HDMI utor, utor za SD kartice i 3.5mm audio utor.

Tipkovnica i trackpad

Ispod poklopca, se nalazi srebrna tipkovnica, minimalističkog dizajna. Iako je uređaj relativno malih dimenzija, tipke na tipkovnici su dovoljno velike i protežu se od ruba do ruba laptopa. Tipkovnica ima i pozadinsko osvjetljenje, koje omogućava ugodan noćni rad.
Trackpad je širok s poprilično velikim tipkama, no nije pretjerano precizan, tako da je ipak preporučljivo koristiti miša, kojeg je Acer uključio u pakiranje skupa s prijenosnikom (valjda su primijetili da i trackpad nije napravljen najkvalitetnije).

Zaslon

Acer Aspire S7 je opremljen 13 inčnim Full HD zaslonom, rezolucije 1920×1080 PX. Prikaz na zaslonu je među najboljima u klasi, bogatih boja i zadovoljavajućeg kontrasta, tako da je pregledavanje sadržaja moguće bez većih problema kod bilo kakve rasvjeta.

Kako je Acer Aspire S7 opremljen Windows 8 OS-om, zaslon je osjetljiv na dodir, kako bi se mogle do maksimuma iskoristiti blagodati ovog sustava.

Procesor i memorija

Kako smo već naveli, S7 je opremljen četverojezgrenim Intel Core i7 radnog takta na 1.9 GHz, 4 GB radne memorije, iako većina modela u ovom rangu ima 6 ili 8 GB. Za pohranu podataka je ugrađen i 256 GB solid state drive.

Acer Aspire S7 kombinira super tanki, atraktivan dizajn s solidnim zaslonom osjetljivim na dodir, koji pomaže izvući maksimum Windowsa 8 dok I7 procesor omogućava solidne performanse.  Uređaj na hrvatskom tržištu dostupan po cijeni od oko 11 000 kn.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-k6ItomyyGA]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here