3dmark06 1.2.1

3DMark06 je sigurno najpopularniji alat za mjerenje 3D performansi računala. Ovaj program daje ukupnu ocjenu (3D Mark) određene konfiguracije, baziranu na opsežnim testiranjima DirectX 9 grafičke kartice, radne memorije i procesora. Sva testiranja se vrše u stvarnom vremenu.

Korisnici međusobno mogu uspoređivati rezultate mjerenja i na taj način saznati kako optimizirati sustav ili odabrati koje komponente u računalu je potrebno nadograditi.

3DMark06 je trenutno najrasprostranjeniji alat ove namjene, čemu u prilog stoji činjenica da trenutno u bazi podataka ima preko 8.5 milijuna referentnih rezultata iz cijelog svijeta.

Najnovija verzija 1.2.1 donosi i kompatibilnost s Windows 8 operativnim sustavom, a minimalna konfiguracija za pokretanje ove verzije je jednojezgreni 2.5 GHz procesor (Intel ili AMD), DirectX 9 grafička kartica s 256MB RAMa i Pixel Shader 2.0 podrškom, 1GB radne memorije i 1.5 GB slobodnog prostora za mjesta na čvrstom disku. Ova verzija podržava i starije operativni sustave –  Windows 7, Vista i XP.

3DMark06 je moguće pokrenuti i sa konfiguracijama koje su lošija od gore navedene, ali onda postoji velika mogućnost da su rezultati testiranja netočni.

3DMark06 je namijenjen testiranju konfiguracija s DirectX 9 grafičkim karticama, dok za performanse DirectX 10 grafičkih kartica preporučujemo korištenje 3DMark Vantage, a za performanse DirectX 11 grafičkih kartica može se koristiti 3DMark11.

Ovdje možete preuzeti instalcijsku datoteku (585 MB)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here