Sony Xperia M prednji i stražnji dio uređaja

Sony je službeno potvrdio kako četiri relativno nova modela iz Xperia serije više neće dobiti nove verzije Android operativnog sustava. Radi se o modelima Sony Xperia C, L, M i SP. 

Vlasnici ovih uređaja će sigurno biti razočarani s obzirom da su svi navedeni uređaji mlađi od 18 mjeseci, koliko bi trebao minimalno trajati Googleov program Android nadogradnji.

Da bi stvar bila još gora, niti jedan od navedenih uređaja nije dobio Android 4.4 KitKat, koji je izašao još krajem listopada prošle godine iako su svi ovi uređaji prema specifikacijama mogli dobiti ovu nadogradnju.

Povijest nadogradnji

Podsjetimo se Sony Xperia C je izašla u srpnju prošle godine i aktualna verzija je Android 4.2 Jelly Bean. Posljednja nadogradnja softwarea je izašla prošli mjesec. Xperia L je izašla s verzijom 4.1, no dobila je nadogradnju  na Android 4.2, a posljednji software update je izašao u travnju ove godine.

Sony Xperia M je dobila bar nadogradnju na Android 4.3, tako da se vlasnici ovog uređaja mogu smatrati još i sretnima. Inače, kada je izašla Xperia M je dolazila s Android 4.1 Jelly Bean-om, a posljednja nadogradnja softwarea je izašla u lipnju ove godine.

Xperia SP je prilikom izlaska imala Android 4.1 Jelly Bean, a u veljači je izašao Android 4.3 i za ovaj uređaj. I ovaj model je u lipnju primio posljednji update softwarea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here