Xiaomi Mi 4i prednja i stražnja strana

Za Xiaomi Mi 4i moglo bi se reći da je vrlo sličan Appleovom iPhone 5C modelu. Plastično kućište u raznim bojama moglo bi se svidjeti mlađoj populaciji.

Po specifikacijama uređaj spada u srednju kategoriju, a dolazi s Snapdragon 615 chipsetom. Radi se o 64-bitnom chipsetu kojeg smo već vidjeli na HTC Desire 820 i Sony Xperia M4 Aqua modelima s octa-core procesorom od kojeg četiri jezgre rade na  1.7 GHz dok štedljivije četiri jezgre rade na 1.1 GHz. Xiaomi Mi 4i je opremljen s 2 GB radne i 16 GB interne memorije, dok je za grafiku zadužen Adreno 405 chipset.

Ovaj model je 12 % tanji  i 13 % lakši od Xiaomi Mi 4 modela, a iako je baterija manja, kapacitet je povećan u odnosu na Mi 4 na 3120 mAh. Kao i novi Samsungovi modeli Galaxy 6/Edge i ovaj dolazi s  quick charging značajkom za brzo punjenje, koja omogućava punjenje do 40 % u roku sat vremena.

Xiaomi Mi 4i dizajn uređaja

Xiaomi Mi 4i – zaslon rezolucije  1080p i 13MP kamera

OGS IPS zaslon ima dijagonalu od 5 inča, 1080 x 1920 px rezoluciju (full HD). Panel dolazi s posebnom tehnologijom koja prilagodljiva svjetlinu zaslona pri korištenju na dnevnom svijetlu pod nazivom Sunlight display. Ova tehnologija dodatno potamnjuje tamne boje kako bi zaslon bio što čitljiviji u ovakvim uvjetima.

Mi 4i ima, naravno, dvije kamere. Stražnja kamera ima 13 megapikselni senzor, a prednja kamera ima 5 megapikselni senzor. Otvor blende stražnje kamere je f/2.0, a prednje f/1.8. Dodajmo ovome, da kamera na stražnjoj strani ima i dual-flash osvjetljenje.

Xiaomi Mi 4i dolazi s podrškom za dual-SIM, 4G mreže, a softver je Android 5.0 Lollipop s MIUI 6 sučeljem.

Cijena

Xiaomi je do sada bio poznat po tome što proizvodi solidne uređaje po vrlo povoljnim cijenama, a ni 4i nije izuzetak. Cijena je samo 205 US $, a u prodaju kreće posljednjeg dana ovog mjeseca i to putem indijske Flipkart online trgovine u crnoj, bijeloj, modroj, žutoj i ružičastoj varijanti. Kada će uređaj biti dostupan i u ostalim regijama trenutno nije poznato.

Xiaomi Mi 4i boje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here