XBOX One

Microsoft je najavio kako će u budućnosti biti moguće da korisnici next-gen konzole Xbox One budu igrali svoje omiljene naslove protiv korisnika koji koriste Windows 8 na računalima.

Jedan od ljudi zaduženih za razvoj ove konzole, Phil Spencer, je izjavio kako za sada postoje velike razlike između igranja igara na konzolama i računalima, no još 2007. igra Shadowrun je omogućavala upravo to – korisnici Xboxa 360 su mogli igrati protiv (ili zajedno) igrača na Windowsima.

Iako se ovaj način igranja nije pokazao uspješnim, iz Microsofta najavljuju novi pokušaj i navode da bi ovaj put igrače iskustvo trebalo biti mnogo bolje. Spencer je također izdvojio još dva naslova – Skills of the Shogun i Halo: Spartan Assault kao naznake kako igre mogu koristiti dvije ili više platformi za istovremeno međusobno igranje.

Nedavno je Microsoft otkrio kako će SDK za Xbox One omogućiti programerima da ubace podršku za miš i tipkovnicu u svoje igre.

Xbox One izlazi 22. studenog u SAD-u, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji, Austriji, Brazilu, Irskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj, dok u ostatku svijeta početak prodaje se očekuje tijekom 2014.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here