Microsoft 3D touch sučelje

Svi ljubitelji Windows Phone-a imaju razloga za zadovoljstvo jer je Microsoft najavio da će u tekućoj godini izaći dva pametna telefona s novim 3D Touch sučeljem.

Već neko vrijeme u raznim medijima kruže informacije kako tvrtka razvija novo 3D sučelje za Windows Phone platformu, a na portalu Neovin objavljene su i prve informacije o uređajima koji bi trebali imati novo sučelje.

Jedan od uređaja s 3D UI-jem bi trebala biti nova Nokia kodnog naziva McLaren. Taj uređaj trebao bi imati zaslon dijagonale 5.2 inča u HD rezoluciji, kapacitivni dodirni zaslon i 20 MP PureView kameru koju smo imali prilike upoznati na Lumia pametnim telefonima.

Smartphone bi trebao imati i 64 GB prostora za pohranu podatka, a nisu isključene i jeftinije varijante s manje interne memorije.

Osim navedenog uređaja, Microsoft će izgleda ove godine predstaviti i još neimenovan 6 inčni phablet koji bi također trebao imati 3D Touch sučelje. Ovaj uređaj bi trebao biti zamjena za trenutno aktualni Lumia 1520 smartphone, no trenutno nema nikakvih informacija o specifikacijama ovog uređaja.

Jučer su procurile informacije o novoj Lumiji s četverojezgrenim Qualcomm Snapdragon 801 procesorom, dijagonale zaslona od 6 inča, pa je vrlo lako moguće da se radi o gore navedenom uređaju.

Inače, tvrtka će novo sučelje ugrađivati samo na flagship telefone, kako bi se razlikovali od mid-range i low-budget uređaja, jer očekuju da će upravo 3D Touch UI biti razlog zašto bi netko odlučio potrošiti više novca za novi smartphone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here