Windows 10 Technical preview

Nekoliko dana nakon što je iz Microsofta izašla posljednja Technical Preview verzija novih Windowsa 10, tvrtka je najavila kako će Consumer Preview ovog operativnog sustava biti dostupna najvjerojatnije u siječnju iduće godine.

Prema još nepotvrđenim informacijama Microsoft je najavio event na kojem trebao predstaviti Consumer Preview Windowsa 10, a za pretpostaviti je da će ovo biti i službeno potvrđeno do kraja tekuće godine, kada bi trebao biti i poznat točan datum održavanja eventa.

Na ovom eventu,  koji bi trebao trajati duže od onog kada je u San Franciscu predstavljena Windows 10 Technical Preview, će biti detaljnije objašnjene sve nove značajke poput Continuum opcije koja omogućava jednostavno prebacivanje između desktop i Modern sučelja prilagođenog dodirnim zaslonima. Osim navedenog, vrlo lako je moguće da će na tom eventu biti predstavljene i neke značajke Windowsa 10 za tablete i pametne telefone.

Windows 10 Technical Preview Build 9888

Redmond je ovog tjedna omogućio preuzimanje Technical Preview Build 9888 u kojem su uglađene animacije prilikom otvaranja i zatvaranja prozora, dodani novi konteksti izbornici. Iako se ove novine odnose isključivo na alatnu traku (taskbar) i startni izbornik (start menu), u idućim verzijama bi se ove značajke mogle primjenjivati i u ostalim dijelovima Windowsa 10.

Prednost novih Windowsa je to što bi trebali raditi na mnogim platformama, a ne samo na desktop i laptop računalima, dok bi konačna verzija trebala izaći u drugom kvartalu 2015. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here