Whatsapp za Windows Phone

Glasovni pozivi putem WhatsAppa je jedna od značajki koja je prema nekim najavama trebala zaživjeti još početkom ove godine, međutim do današnjeg dana takva opcija nije ugrađena u ovaj popularan servis.

Iako je WhatsApp još prošle godine uveo mogućnost slanja glasovnih poruka, tijekom 2015. godine servis bi trebao dobiti mogućnost glasovnih poziva po uzoru na Viber i Skype. Na nizozemskom siteu Androidworld su objavljeni screenshoti kako bi ova opcija trebala izgledati na novoj aplikaciji za Android.

Prema prvim najavama izgleda da će glasovni pozivi biti odvojeni od poruka, a korisnici će moći preslušavati pohranjene razgovore s svojim prijateljima jer će biti prikazani u prozoru za chat.

Slike prikazuju jednostavnu implementaciju glasovnih poziva u WhatsApp, a aplikacija će imati slide-to-answer značajku za odgovaranje na pozive i mogućnost slanja odgovora putem predefiniranih poruka kao što je slučaj na Android 4.4 KitKatu. Od ostalih značajki biti će ugrađena opcija spajanja Bluetooth slušalica.

Trenutno iz WhatsAppa nisu potvrdili kada bi ova značajka trebala biti dostupna korisnicima i moguće je da to i neće biti početkom godine, jer tvrtka već radi na verziji WhatsAppa za desktop, kako bi korisnici mogli slati poruke putem računala.

WhatsApp je trenutno jedan od najpopularnijih mobilnih servisa za dopisivanje i u vlasništvu je Facebooka, koji je nedavno iskeširao rekordnih 18 milijardi € kako bi postao vlasnik servisa koji radi na Android, iOS i Windows phone uređajima.

Unatoč popularnosti, Whatsapp u posljednje vrijeme i ne dobiva nova značajke, uspoređujući primjerice s BBM koji je već dobio opciju glasovnih poziva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here