Kodak SP1 Video kamera otporna na prašinu i vodu

Tvrtka JK Imaging, koja je otkupila pravo korištenja Kodak branda, je na ovogodišnjem CES-u predstavila nekoliko digitalnih fotoaparata i video kamera.

Među tim uređajima predstavljene su i nove Smart Lens kamere – SL10 and SL25, a za avanturiste ova tvrtka je pokazala i dvije kamere otporne na prašinu i vodu. Radi se o modelima  Kodak SPZ1 i Kodak SP1. Oba modela su, osim na prašinu i vodu, otporni na udarce i smrzavanje. Entry-level model SPZ1 je opremljen 14 MP CMOS senzorom, 3X optičkim zoomom, tehnologijom za stabilizaciju slike, a može snimati 1080p Full HD video zapise. Cijena SPZ1 kamere je oko 100 €.

Kodak SP1 ima iste specifikacije kao i SPZ1, no ovaj model je opremljen ultra širokokutni objektivom koji može snimati kut od 160 stupnjeva. Osim ovoga, SPZ1 posjeduje i Wifi konekciju koja omogućava brz prijenos video zapisa na pametni telefon, tablet ili računalo. Cijena ovog modela je oko 170 €. Obje kamere bi se trebale naći u prodaji ovog proljeća.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here