hero5 video kamera

GoPro je predstavio nove Hero5 kamere – Hero5 Black nasljednika GoPro Hero4 Black video kamere iz 2014. Osim Hero 5 Black kamere GoPro je predstavio i poboljšanu verziju male Hero5 Session kamere.

Cijena Black kamere je 399 US $, dok je za Session modele je jeftiniji za 100 dolara. Prodaja kreće početkom listopada. Obje GoPro Hero5 mogu snimati videa maksimalne kvalitete 4K u 30 fps. GoPro kamere se mogu koristiti u vodi dubine do 10 m zahvaljujući vodootpornom kućištu.

Glasovno upravljanje

Novina je i mogućnost glasovnog upravljanja pa putem glasovnih komandi možete pokrenuti snimanje videa ili fotografije. Glasovno upravljanje je moguće na 7 jezika engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, kineskom i japanskom.

GoPro je naveo kako nove Hero kamere imaju poboljšanu elektronsku, digitalnu i optičku stabilizaciju slike. Snimljeni uradci se mogu prebaciti putem Wi-Fi mreže i GoPro aplikacije, a putem iste se mogu i podešavati razne opcije na kamerama. Tu je i GPS čip putem kojeg se može postaviti i lokacija u snimljene materijale.

GoPro Karma

Osim video kamera, GoPro je predstavio i svoj prvi dron pod nazivom Karma.  Radi se o kompaktnom dronu kojeg lako zapakirati, a  u paketu s njim dolazi i ruksak, kao i držač kamere. Proizvođač tvrdi da i početnici ne bi trebali imati većih problema s upravljanjem.

Dron je kompatibilan s gore navedenim kamerama kao i s Hero4 Black i Session kamerama. Cijena je 800 US $ koliko košta sami dron, a ako želite u paketu kupiti i kameru onda je cijena 1000 US $ s GoPro5 Session kamerom, odnosno 1100 US $ s Black kamerom.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here