Qualcomm Snapdragon 618 IP

Qualcomm je poznati proizvođač čipova za mobilne uređaje, no tvrtka osim toga proizvodi i još ponešto hardvera.

Jedan takav komad hardvera je nova Qualcommova sigurnosna kamera bazirana na Snapdragon 618 čipu. Ovaj čip omogućava isto što i na mobilnim uređajima – snimanje video zapisa u 4K rezoluciji i povezivanje putem 4G LTE mreže.

Čip se sastoji od CPU s 6 jezgri  od toga dvije na 1.8GHz Cortex-A72 i četiri štedljive 1.2GHz Cortex-A53 jezgre, Adreno 510 grafike i LTE Cat 7 radija koji omogućava brzine, barem u teoriji, od 300 Mbps u downloadu odnosno 100 Mbps uploadu (što je i bitnije za sigurnosnu kameru).

Iako Qualcomm Snapdragon 618 IP kamera snima videa u 4K rezoluciji, uz pomoć High Efficiency Video Coding tehnologije sažima bandwidth video zapisa za 50 % u usporedbi s H.264 video codecom. Samim time snimljeni materijali zauzimaju manje prostora i lakše se mogu pohraniti na server ili cloud.

Tu su još i podrška za Bluetooth 4.1 i GPS. Glavna prednost ovog čipa je što već ima sve „sastojke“ bitne za sigurnosnu kameru, pa bi i proizvodnja trebala biti znatno jeftinija, što bi trebalo rezultirati i jeftinijim konačnim proizvodom.

Qualcomm nije poznat po svojim prodajnim kanalima, već se za prodaju uglavnom brinu druge tvrtke. Tako će i ovu sigurnosnu kameru prodavati tvrtka ThunderSoft po cijeni od 799 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here