Youtube

YouTube je najavio nova ograničenja tko može postavljati oglase na svoje video uratke. Od sada svi koji nemaju minimalno 10 000 pregleda na svojim video kanalima više neće moći zarađivati putem YouTubea, objavljeno je na njihovom Creator Blogu.

Ovo je veliki udarac za sve male vlogere i  one koji su tek to željeli postati jer sada je mnogo teže upasti u YouTube Partner Program. Ovaj program je pokrenut još 2007. a od 2012. svi koji su željeli mogli su zarađivati prikazujući oglase na svojim video zapisima. Mnogi su i ovakav sustav zloupotrebljavali na način da su jednostavno preuzeli sadržaje s drugih kanala i objavljivali ih na svojima.

Nedavno su mnogi veliki oglašivači odlučili prekinuti svoje kampanje na YouTubeu jer su se njihovi oglasi pojavljivali pokraj videa koja promoviraju terorizam. Očito je ovo bio jedan od razloga zašto se uvodi novo pravilo od minimalno 10 000 pregleda na pojedinom kanalu.

Svi postojeći članovi Partner Programa koji imaju kanal s manje od 10 000 pregleda nemaju razloga za brigu jer će i dalje moći postavljati oglase, no ako pokrenu novi kanal za njega će vrijediti ovo pravilo.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here