U spyware spadaju zloćudni programi, datoteke i kodovi koji predstavljaju prijetnju korisnicima računala, jer skupljaju informacije o korisnikovim online aktivnostima bez da korisnikovog znanja.
SuperAntiSpyware Free Edition je besplatan program koji detektira ovakve vrste prijetnji i uklanja ih. Osim spyware-a ovaj program uspješno detektira i uklanja većinu malware-a i trojanaca.

Sučelje i opcije

Sučelje SuperAntiSpyware Free Edition nije najmodernije dizajnirano, no vrlo je pregledno i jednostavno za korištenje. Na početnom prozoru se nalazi veliko dugme „Scan your Computer“ preko kojeg korisnik pokreće skeniranje operativnog sustava i njegovog registra. U opcijama je moguće odabrati brzo skeniranje koje traje nekoliko minuta, potpuno skeniranje koje može da potraje par sati i određeno (custom) skeniranje gdje korisnik sam može odabrati koje mape i datoteke da program uključi u skeniranje.

Nakon završetka skeniranja, u lijevom dijelu prozora se ispisuju sve prijetnje koje se nalaze u operativnom sustavu, njegovom registru ili memoriji. Program nakon toga nudi mogućnost uklanjanja zaraženih datoteka ili njihovo premještanje u karantenu.

Iako SuperAntiSpyware Free Edition ne služi kao primarna zaštita operativnog sustava, preporučujemo njegovo korištenje uz standardni antivirus program.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here