Android 5.0.2 za LG G2

Kao što je najavljeno prije nekoliko dana, nova verzija Androida 5.0.2. Lollipop je stigla i LG G2 D802 pametni telefon i u Hrvatskoj.

Potvrđeno je da je nadogradnja dostupna putem LG PC Suita i to za uređaje kupljene kod VIP mobilnog operatera, dok se u idućih nekoliko dana ista očekuje i za LG G2 D802 kupljene i kod ostalih mobilnih operatera, kao i za one primjerke kupljene u slobodnoj ponudi, a uskoro se očekuje i over-the-air nadogradnja putem bežične mreže.

Android 5.0.2. za LG G2 donosi već znane značajke nove verzije Androida, poput obavijesti na početnom zaslonu, novog Materijal design sučelja, novih navigacijski ikona  i novih postavki obavijesti.

Sučelje je slično onome na LG G3 modelu s okruglim ikonama, kompletno su redizajnirane sve LG-jeve aplikacije kako bi bile u skladu s Material designom, uvedene su nove animacije prilikom otključavanja uređaja, a zanimljiva je novina i mogućnost podešavanja visine tipkovnice.

Dobro je što je omogućeno i deinstaliranje nekih aplikacije koje dolaze instalirane, a koje se nisu mogle ukloniti na prijašnjoj verziji operativnog sustava.

Iako je nadogradnju moguće obaviti bez brisanja postojećih aplikacija i podataka u uređaju, naš savjet je da napravite backup svih podatka i napravite hard reset uređaja, kako ne bi bilo problema nakon nadogradnje na Lollipop.

5 Komentara

  1. Imam G2 i trenutno sam na t-com mreži. Imam pretplatu ali još uvijek nema nadogradnje na android 5…da li znate kad bi mogla stići??

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here