Tizen OS Smart TV

Tizen operativni sustav je na mobilnim uređajima neslavno propao prije nego je uopće zaživio kao nova mobilna platforma. Predstavljen je na prošlogodišnjem Mobile World Congressu, a prema najavama čelnih ljudi iz tvrtke ovaj operativni sustav se trebao nalaziti na mnogim Samsungovim pametnim telefonima i tabletima i trebao je smanjiti njihovu ovisnost o Androidu.

Međutim, do sada je svijetlo dana ugledao tek jedan model pametnog telefona s ovim operativnim sustavom i to u Rusiji, dok komercijalna primjena Tizena na ostalim svjetskim tržištima još nije zaživjela.

Južno korejska tvrtka je najavila kako će svi Samsungovi pametni televizori biti opremljeni s Tizen OS-om, a prvi modeli će biti predstavljeni na sajmu koji bi trebao početi idući tjedan.

Zabavne usluge na Smart TV

Prema nekim najavama Samsung će budućim vlasnicima Samsung Smart TV-a, omogućiti igranje Playstation 3 igara bez potrebe da posjeduju samu konzolu. Sve što moraju imati je DualShock gamepad i pristup PlayStation Now cloud servisu, koji je već omogućen korisnicima u sjevernoj Americi.

Od ostalih usluga na Smart TV-ima tu je i servis Milk Video koji omogućava pregledavanje i dijeljenje video zapisa, Samsung Sports Live aplikacija za praćenje sportskih rezultata, kao i popularna Just Dance Now igra koju je napravio Ubisoft, koja se može igrati ispred televizora koristeći Samsung Smart Remote i Samsungove smartphone.

Tizen OS bi se mogao u budućnosti nalaziti i na pametnim satovima ove tvrtke, no izgleda da je trenutno njihov glavni fokus upravo Smart TV.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here